Gå videre til innhold
Langrennsjentene og paralaget fronter Rosa sløyfe-aksjonen med Mester Grønn

Pressemelding -

Langrennsjentene og paralaget fronter Rosa sløyfe-aksjonen med Mester Grønn

Mester Grønn har siden 2016 sponset langrennsjentene. I år satser vi videre og er nå stolt sponsor for både Kvinner Elite og Para Elite. Rosa sløyfe-aksjonen er noe som engasjerer utøverne, og sammen ønsker vi å skape økt oppmerksomhet som kan bidra til at flere kjøper årets Rosa sløyfe-bukett.

I år er det Helene Fossesholm, Anne Kjersti Kalvå og nyeste tilskudd til Kvinner Elite, Marte Skaanes, som fronter kampanjen sammen med Vilde Nilsen, Thomas Karbøl Oxaal og Indira Liseth fra Para Elite.

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner og rammer omlag 3 500 kvinner i Norge hvert år, og rundt 30 menn. Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, i tillegg til å støtte livsviktig forskning på brystkreft. Tema for årets aksjon er tidlig oppdagelse.

Utøverne på langrennslandslagene er glade for å kunne bidra til Rosa sløyfe-aksjonen.

Det er viktig at vi damer tar vare på oss selv, sjekker oss og sørger for at vi har kontroll på det vi kan ha kontroll på. Jeg anbefaler alle å gjøre dette, så husk å kjenne etter, oppfordrer Anne Kjersti Kalvå.

Jeg har selv hatt nær familie som har hatt brystkreft, så Rosa sløyfe-aksjonen er viktig for meg. Jeg ønsker at flere skal få muligheten til å bli friske, så jeg er veldig stolt av å få være med å fronte dette, sier Thomas Karbøl Oxaal.

Rosa sløyfe-aksjonen bidrar til en bevisstgjøring og en styrking av kvinnehelsen. Jeg synes det er en veldig viktig sak for det er den kreftformen flest kvinner får, avslutter Marte Skaanes


Mester Grønn har samlet inn nærmere 30 millioner til kreftsaken

Mester Grønn har i tretten år laget en spesiell bukett der en del av salgsbeløpet går til Rosa sløyfe-aksjonen. Sammen med salg av øvrige Rosa sløyfe-produkter og den Rosa sløyfen, har dette hittil gitt et bidrag fra Mester Grønn og våre kunder på nærmere 30 millioner kroner til aksjonen.

Fargerike høstfarger preger årets Rosa sløyfe-buketter

Vi har i år valgt å lage to ulike Rosa sløyfe-buketter som vil være tilgjengelige i hver sin periode.

Vi starter kampanjen med et tydelig rosa preg, for å virkelig understreke temafargen!

En vakker bukett i rosa og lilla farger vil stråle i alle våre butikker fra 1. oktober og ut hele uke 40. Resten av oktober vil vi presentere en mer høstfarget bukett – med gylden oransje og friske lilla toner. Vi tror et designbytte underveis i kampanjen vil holde spenningen oppe i hele perioden, og kanskje til og med gjøre at man ønsker å gi ekstra støtte til formålet ved å kjøpe begge bukettene!

Årets kampanjetema er tidlig oppdagelse

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning. Aksjonsleder Marit Sophie Egge sier forskning på brystkreft er viktig for at flere kan overleve og at flest mulig får best mulig livskvalitet etter behandling.

– I år, som i fjor, setter aksjonen søkelys på tidlig oppdagelse fordi det redder liv. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom. Derfor er det viktig å bli kjent med egne bryst, og oppsøke lege ved forandringer. I tillegg har vi i Norge de siste 26 årene hatt et godt og effektivt mammografitilbud til kvinner mellom 50 og 69 år. Mammografi redder liv, og det er viktig å møte til timen når man blir innkalt, sier hun.

Marit Sophie tror en av grunnene til at Rosa sløyfe-buketten har slått så bra an, er at mange nordmenn har opplevd brystkreft på nært hold. – Blomster er en flott måte å vise omsorg på, kanskje særlig når ord ikke strekker til. Og kanskje kan Rosa sløyfe-buketten, sammen med årets Rosa sløyfe også være en viktig påminner om å bli kjent med egne bryst og å møte opp til mammografi.

– Vi er utrolig takknemlige for alle som kjøper Rosa sløyfe-buketten hvert år. Bidraget fra Mester Grønn på nærmere 30 millioner til brystkreftforskning er et fantastisk tall. Pengene som samles inn har hjulpet mange brystkreftpasienter og vil fortsette å hjelpe mange i fremtiden, sier hun.


Å huske å kjenne etter er livsviktig

– I Mester Grønn er nesten 90% av de ansatte kvinner. Mange av disse vil bli berørt, enten ved at de selv blir syke eller som venn eller pårørende, og Rosa sløyfe-aksjonen er derfor veldig viktig for oss, sier markedsdirektør Hege Hildeng i Mester Grønn.

Vi er kjempestolte over de over de nærmere 30 millionene vi hittil har gitt til den viktige brystkreftforskningen. Med langrennslagene Kvinner Elite og Para Elite på laget og den fantastiske innsatsen som gjøres ute i butikkene våre i oktober, satser vi på at vi også i år kan overføre et betydelig bidrag til Rosa sløyfe-aksjonen. – Vi håper kundene våre støtter aksjonen ved å kjøpe årets Rosa sløyfe-bukett, og ikke minst at de husker å kjenne etter, slik at de raskt kan oppdage endringer i brystet, sier Hildeng.

Related links

Emner

Kategorier


Mester Grønn er Norges største heleide blomsterkjede med 140 butikker fra Alta i nord til Kristiansand i sør.  Vår visjon er å skape glede i alle hjem, Ved å tilby et stort utvalg av friske blomster hver dag gjennom hele året, forsøker vi å gjøre akkurat dette. Hos Mester Grønn treffer du mange blide medarbeidere, både i butikk og på telefon, som er klare til å hjelpe deg med tips og idéer, kjøpt og bestillinger.

Kontakter

Erling Ølstad

Erling Ølstad

Pressekontakt Administrerende Direktør +47 930 960 01
Hege Cecilie Hildeng

Hege Cecilie Hildeng

Pressekontakt Markedsdirektør +47 917 774 77