Gå videre til innhold
Suksess: Brødrene Ølstad har gått fra 1 til 143 butikker på 40 år. (Erling Ølstad til venstre, Ola Ølstad til høyre)
Suksess: Brødrene Ølstad har gått fra 1 til 143 butikker på 40 år. (Erling Ølstad til venstre, Ola Ølstad til høyre)

Pressemelding -

Blomstergründer på Norgesturne til 143 butikker: – Det er litt galskap

Mester Grønn startet den første blomsterbutikken på Herkules i Skien, i 1983. 40 år senere har kjeden 143 butikker fra Kristiansand til Alta, i tillegg til en stor nettbutikk

Det var brødrene Erling (63) og Ola Ølstad (68) som dro i gang kjeden, finansiert av studielån.

  • Vi stortrives fortsatt med å være aktive i driften. Den veksten som har vært er fantastisk. Dette hadde vi aldri klart uten dyktige medarbeidere. De ansatte er en viktig suksessfaktor. At enkelte har vært med nesten fra starten og frem til i dag er unikt. Det er med et sterkt lag og sammen vi har lykkes med å være ledende i Norge på omsetning av friske blomster og planter. Nå gleder jeg meg til å hilse på ansatte i hele landet, sier Erling Ølstad.

Erling Ølstad omtaler seg selv som blomsterhandler, selv om den formelle tittelen er administrerende direktør eller CEO.

  • Vi har gått våre egne veier og alltid hatt søkelys på å kutte fordyrende mellomledd. Den dag i dag har vi fremdeles den raskeste vei fra gartneri til kunde i bransjen, opplyser blomsterhandleren.
  • Med 90 prosent friske varer i butikkene er det bare å bare levere hvis kundene skal bli fornøyde. Vi er stolt over at vi så langt har klart å holde faste lave priser gjennom hele 2022 og 2023. Til tross for elendig kronekurs og høye innkjøpspriser. Vi kan takke en meget rasjonell struktur og distribusjon, sier Ølstad,

Bedriften måles på kvalitet på produkt, service utvalg, pris og kunnskap hver dag.

Planen til Mester Grønn var å feire 40 år med et stort party for leverandører og ansatte. Den planen er droppet til fordel for noe helt annet.

  • Vi har isteden valgt å holde kostnadene og prisene nede. Slik gleder vi kundene og sikrer arbeidsplassene til vår viktigste ressurs, de ansatte. Hverdagsblomsten betyr mye for mennesker i alle aldre. Vi er opptatt av at prisen ikke skal være en hindring for å kunne handle denne, sier Ølstad.
  • Derfor drar du på Norgesturne?
  • Ja, det neste halve året skal jeg besøke alle våre 143 butikker. Det er litt galskap tidsmessig. Jeg rekker ca 4 butikker pr dag. Med 143 butikker og reisevei i tillegg blir det noen dager på veien. Men jeg gleder meg veldig til å møte en stor andel av våre ansatte. Jeg vil høre om det som er bra og det vi sammen kan gjøre bedre i kjeden. Med friske varer må det være lite byråkrati. Jeg som leder er opptatt av at veien fra en nyansatt, til en blomsterhandler som har holdt på med dette i 40 år, er kortest mulig, avslutter Ølstad.

Emner

Kategorier

Regions


Mester Grønn er Norges største heleide blomsterkjede med 140 butikker fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Vår visjon er å skape glede i alle hjem, Ved å tilby et stort utvalg av friske blomster hver dag gjennom hele året, forsøker vi å gjøre akkurat dette. Hos Mester Grønn treffer du mange blide medarbeidere, både i butikk og på telefon, som er klare til å hjelpe deg med tips og idéer, kjøpt og bestillinger.

Kontakter

Erling Ølstad

Erling Ølstad

Pressekontakt Administrerende Direktør +47 930 960 01