Gå videre til innhold
Helleborus 'Verboom beauty'
Helleborus 'Verboom beauty'

Nyhet -

Slik lykkes du med Helleborus

Helleborus, ellerJulerose som den også kalles, er egentlig en staude som overvintrer ute i hagen. De siste årene har den blitt en veldig populær juleblomst innendørs, med sine delikate hvite blomster. Det spesielle med Helleborus er at den tåler å bli satt ut selv om det er 5-6 minusgrader. Den egner seg derfor strålende utenfor døren til jul, hvis det ikke blir så alt for kaldt.

Det finnes mange spennende sorter Helleborus. De yndige blomstene kan minne om hvitveis, og det finnes sorter både med enkle og fylte blomster og med og uten bladverk. Frem til jul er det planter med hvite blomster som er tilgjengelig, mens det etter jul også kommer Helleborus i rosa og burgunder fargetoner.

Stelletips Helleborus (julerose)

Vanning: Helleborus bør vannes moderat og den tåler å tørke opp mellom hver vanning.

Plassering: Julerose har en frodig og lang blomstring så lenge den plasseres lyst og ikke for varmt.

Gjødsling: Julerose skal ikke gjødsles når den står i potte innendørs.

For å få mest ut av en Helleborus man kjøper, kan man plante den ut etter å ha hatt den innendørs siden den egentlig er en flerårig staude.

Helleborus har fra gammelt av hatt flere bruksområder. Oldtidens største lege, Hippokrates, brukte den som en rensende og vanndrivende urt og i dag brukes den i moderne medisin til å behandle hjerte -og karsykdommer. Helleborus har også blitt brukt til heksekunst, og mens noen mente den kunne gjøre deg usynlig og beskytte dyr fra onde ånder, påsto andre at den kunne tilkalle demoner, og andre igjen at den var selve ungdomskilden som mange har lett etter opp gjennom tidene

Emner

Kategorier

Kontakter

Gunn Pettersen

Gunn Pettersen

Pressekontakt Innkjøpsansvarlig 930 960 72
Kari Brekke

Kari Brekke

Pressekontakt Innkjøper/Gartner +47 32 22 09 22