Gå videre til innhold
Azalea i grow-in selvvanningspotte
Azalea i grow-in selvvanningspotte

Nyhet -

Slik lykkes du med Azalea

Til jul er Azalea en av de mest populære potteplantene. Den er ganske enkel å stelle hvis du bare passer på at den ikke tørker ut.

Azalea er en flott, elegant plante som lyser opp i vintermørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Den finnes i mange størrelser og former, fra miniplanter til store busker, oppstammet og i pyremideform.

Azalea kom til Europa tidlig på 1800- tallet, men det var først på 1960-tallet planten ble tatt i bruk som juleblomst. Etter mye forskning klarte man endelig å få blomsten til å blomstre rundt juletider. Resten av Europa bruker Azalea som en vårblomst, så det et er et spesielt fenomen for Norge å bruke den som en juleblomst.

Slik steller du Azalea
Azalea er en tørst plante, og krever rikelig med vann i blomstringstiden. En uttørking kan gjøre at blomstene visner og bladene faller av.

Når du skal vanne Azalea så senk den gjerne ned i en bøtte med lunkent vann slik at den får en skikkelig gjennomvanning. Når vannet slutter å boble har planten trukket opp nok vann. Dette bør gjøres et par ganger i uka.

Et godt tips er å sette Azalea i grow-in selvvanningspotte. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte som i en vanlig blomsterpotte. En bit fuktig oasis i bunnen av en potte er et annet tips.

Azalea trives best når den får stå lyst og ikke for varmt.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Gunn Pettersen

Gunn Pettersen

Pressekontakt Innkjøpsansvarlig 930 960 72
Kari Brekke

Kari Brekke

Pressekontakt Innkjøper/Gartner +47 32 22 09 22

Relatert innhold