Gå videre til innhold
Disse blomstene kan du plante ute allerede nå

Nyhet -

Disse blomstene kan du plante ute allerede nå

Våren er i anmarsj og det nærmer seg påske. Vi gir deg tipsene til hvilke blomster du kan plante utenfor døren nå på våren selv om det er noen kuldegrader ute.

Det er vår i luften og det klør i fingrene etter å pynte opp ute i krukker og kar etter en lang vinter. Ingenting er hyggeligere enn å ønskes velkommen av et blomstrende inngangsparti. Men pass på – nattefrosten har ennå ikke sluppet taket, så det er viktig å velge blomster som tåler noen kuldegrader, sier Kari Brekke, gartner i Mester Grønn.

Her er Mester Grønns plantetips:

Vårlyng

Etter en lang vinter begynner lyngen du plantet på høsten å se litt stusselig ut. Erstatt den gjerne med ny frisk vårlyng. Vårlyng er vakkert sammen med viola.

Påskeliljer

Påskeliljer (narciss) gir en fantastisk deilig vår- og påsekstemning, og er noe av det første du kan pynte opp med utenfor inngangspartiet eller på terrassen. Påskelilje er en flerårig løkblomst som kan få et langt og godt liv i hagen dersom den plantes i bedet etter at den har gjort sitt som påskepynt på trappen.

Viola

Viola, eller stemor, tåler godt vårens skiftende temperatur ned til -5°C. Men plantene tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt lagtidsgjødsel i krukkene så kanskje de blomstrer helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Tusenfryd

Tusenfryd er en vakker og yndig vårblomst. Tusenfryd er en enkel plante som ikke trenger mye stell, og den tåler noen kuldegrader.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Anne Katrine Gangstad

Anne Katrine Gangstad

Pressekontakt Innkjøpsdirektør +47 930 960 08

Relatert innhold